VEM ÄR FINSPÅNGSBRUDEN?

Finspångsbruden är en humorkaraktär skapad och spelad av Eleonor Léone. Hon finns på flera sociala medier - facebook, instagram och YouTube. Finspångsbruden har över 20 000 följare totalt och fick under 2016 16,5 miljoner sidvisningar på FB. Finspångsbruden baseras främst på igenkänningshumor på bred östgötska. Jag har ett fåtal gånger uppträtt/ståuppat med denna karaktär men främst gör jag klipp på nätet. 

Om två personer från Finspång skiljer sä,
ärom fortfarande syskon då?
— Finspångsbruden

Hur uppkom Finspångsbruden?

Jag är född och uppvuxen i Finspång (nära Norrköping, Östergötland). Finspångsbruden är en påhittad karaktär som alltid har levt inom mig. Jag har alltid haft en sådan jargong när jag har skämtat. Allting började med att jag la ut små humorklipp på min privata instagram och min bror TOKÄLSKADE det. Han tyckte jag skulle göra fler sådant och hösten 2015 uppkom kanalen Finspångsbruden. Jag fick grym respons redan från början och sedan dess har det bara rullat på.

sammarbete?

Vill du samarbeta med Finspångsbruden? Jag jobbar med ett flertal företag med både humorklipp men även rådgivning över hur de kan jobba med sina Sociala medier. Ett par exempel är Städarna Sverige AB som jobbar med hemstäd, ett annat exempel är Nistra AB som är en Redovisningsbyrå i Norrköping.

Kontakta mig för mer info!